Zip-screen som solskjerming

Persienner 2Persienner:

Mange kjenner til innvendige og utvendige persienner, men nå er tiden inne for å bytte disse ut med screens. I sin tid gjorde disse en meget god jobb med å holde solskinnet ute, enten de var montert på innsiden eller utsiden.

Historisk er persienner kjent som Venetians blinds, men historikere følger dem tilbake til det gamle persia. Historien er veldig interessant, men prinsippet er enkelt og logisk: Man tar en flat pinne og stiller den på skrå i et oppheng av tråder. Regelmessig bygger du videre til det dekker vinduet eller hva du enn tenker det skal skjerme. Da får du både lys og skjerming mot solen, enkelt og genialt.

Selvsagt er det slik med persienner, dvs flate pinner eller moderne blader i plast eller tre, at disse slites i vind eller ved opp- og nedtrekk.

Persienner er en utmerket oppfinnelse, men dessverre for perisennene finnes det i dag en sterk konkurrent som har overtatt det gamle markedet. Så hva er det som gjør at screens er så mye bedre?

Hva er screens?

Screen 5Screen 2Med screen forstår vi flere ting som kanskje kinolerret, TV-skjerm, bare TV eller PC-skjerm og flere andre ting. Uansett skjønner vi meningen med screens i solskjermingssammenheng, dette er et dekke foran vinduet. Meningen er å holde solen ute og samtidig ha muligheten til å se ut av vinduet, derav screen.

Det kan være viktig å forstå at så lenge solen lyser mot vinduet er innsikten utenfra så og si stengt for innsyn. Når det deriomot er motsatt og det er mer lys innenfra enn utenfra vil innsikten til rommet være motsatt.

Når solen står mot vinduet skjermes rommet innefor ved at solstrålene ikke slippes inn i rommet og varmer det opp. Om du har solskjerming på innsiden av vinduet vil solstrålene allerede ha sluppet inn og de vil derfor varme opp rommet. Dersom du stopper solstrålene på utsiden vil de ikke varme opp rommet. 

Screens flagrer ikke i vinden slik persienner gjør, men er stabile i sin ramme selv i vind med storm styrke.

 Screens er egentlig en utvendig lysdempende rullgardin som er svært diskre og som styres med fjernkontroll opp og ned. Den er forhåndsprogrammert av oss til et topp og bunnpunkt. Du kan derfor bare klikke på fjernkontrollen for opp eller ned. Resten order automatikken. Du kan også stoppe opp eller ned der du vil.

For hjemmekino har vi spesielle screens som er lystette. Med denne kan du få et hjemmekinoanlegg til å fungere perfekt og deretter kan du få en helt vanlig rom etter å ha hevet screenen.

Vanlige screens er lystette i to grader, dva 86% og 96% (bortsett fra fullstendig lystett). Vi anbefaler alltid 96% lystetthet, men i spesielle forhold, f eks i en mørk bygård vil 86% fungere fint. Fargen vi alltid anbefaler er Antrasitt koksgrå. Grunnen er ganske enkel at denne passer de fleste. Vi har 16 forskjellige varianter å velge i blant og du kan selv bestemme hva som er rett for deg.

Vi skiller mellom

  • Premium Screen, som tåler mye vind og har demping i sideprofilene. Disse øker levetiden og sikrer stram duk, elimenerer støy ved vindkast og forbedrer det visuelle intrykket.
  • Standard Screen som er mer utsatt for vind, i tillegg er de mer utsatt for belastning på duk og har en strimmel med lys langs sideprofeilene. 

 Premium Zip Screen har hvit som standard, men kan leveres i sort eller sølv mot tillegg. Evt spesial RAL på forespørsel, dvs husets farge.